Blog

Otthoni tennivalók a gyerekek elfoglaltsága érdekében

Póny Játék Webáruház
2023.11.20 18:30
Otthoni tennivalók a gyerekek elfoglaltsága érdekében

Érzékelés fejlesztő Játékok: Ez egy nagyszerű lehetőség minden korosztály számára, és rugalmas lehet a már otthon lévő dolgok alapján, és megfelel a gyermek érdekeinek. Óvodások számára nagyszerű „elmerülni” csak egy káddal teli, valamilyen érzékszervi anyaggal, mint például rizs, kókusz vagy lencse (bármi, ami élelmiszer alapú és száraz, ideális, és könnyű lesz porszívózni, ha a gyerekek rendetlenséget okoznak. mérgező és nem fulladásveszélyes), és adjunk hozzá néhány csészét, tölcsért, gombócot, és dőljünk hátra, és lazítsunk, miközben kanalazzák, öntik, mérik, kibillentik és turkálják a kezüket a kádban. Tegyük próbára őket, hogy „elrejtünk” egy csomó kis műanyag állatot, és küldjük el őket egy küldetésre, hogy megtalálja őket. Ezek a Crayola Washimals Kimosható állatkák állatkészletek nagy értéket adnak mindenféle érzéki játékhoz. érzéki játék az idősebb gyerekeknek.

Egyedül játszható:

Az a képesség, amelyet egyes gyerekek korábban fejlesztenek ki, mint mások, önállóan játszik, és bár ez minden bizonnyal egyre gyakrabban fordul elő, ahogy öregszenek, vannak módok arra, hogy fokozatosan növeljék azt az időt, amelyet a gyerekek egyedül töltenek egy tevékenységre. A legjobb eredményeket akkor értük el, ha egyértelmű szándék vagy tevékenység van, és nem csak egy általános „menj és játssz”. Így előfordulhat, hogy egész nap tevékenységet végez, vagy a dolgokat készíti elő, de mindez a gyerekek saját készségeinek fejlesztésének része. Nagyszerű kiindulópont egy egyértelmű célú tevékenység. Az óvodások számára nagyon jól működnek az olyan dolgok, mint a halmozási és válogatási játékok, a rejtvények, a szálazás és a fűzés.

Adjunk nekik világos utasításokat, és hagyjuk őket kibontakozni Kétségtelen, hogy vissza fognak rohanni, és meg akarnak mutatni valamit, feltesznek egy kérdést, vagy eltűnődnek, hogy hová ment, de idővel és visszairányítva a tevékenységre, hogy a következő, más vagy más dolgot tegye - megerősíti, hogy valójában egyedül is játszhat. Ez a halmozási játék nagyszerű kezdeni, akárcsak a rajzolás, festés és a fűzés is. Oldalunkon számos terméket kínálunk ezekre a feladatokra és fejlesztésekre, mint pl. a Crayola Mozaik készítő készlet, vagy a Crayola - Colour POP Irka - firka szőnyeg.